SANATÇI "DENİZ SAĞDIÇ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SANATÇI "DENİZ SAĞDIÇ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 21 Şubat, 2022
SANATÇI "DENİZ SAĞDIÇ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Sürdürülebilirlik ve Sanat” başlıklı konferansımız, 18.02.2022 tarihinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans salonumuzda sanatçı Deniz Sağdıç’ın İstanbul’dan çevrimiçi katılımı ile 17:00-18:30 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir. ALKÜ Sanat ve Tasarım Kulübünün akademik danışmanı Öğr. Gör. Serdar Aslan’ın koordinatörlüğünde düzenlenen konferansların 2. sine Sanat ve Tasarım Kulübü, Tasarım Bölümü ve üniversitemizin farklı bölüm öğrencileri ile hocalarımızdan oluşan yaklaşık 40 kişi katılmıştır.

            Ülkemizi, birçok uluslararası platformda sanatı ile temsil eden Sağdıç, özellikle günümüz toplumunun tüketim atıklarının dönüştürülerek sanatsal uygulamalarda kullanımları üzerine yapıtları ve önerileri ile dikkat çekmiş, hedeflemiş olduğu farkındalığın önemini aktarmıştır. Sağdıç, gündelik yaşamda kullanılan gereçlerin, işlevlerini tamamladıktan sonra dönüştürülmesi ile elde edilerek estetik ve sanatsal değere sahip eserlerin meydana getirilebilmesini keşfetmiş, böylelikle sürdürülebilirliğin sanatsal alanda da etkili bir yaklaşım olabileceğini göstermiştir. Öğrencilik dönemlerinden profesyonel sanatçılığına dair yaşamış olduğu deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşan Sağdıç, öğrencilerimizin sorularını yanıtlamış ve gelecekte yapılacak projelerde öğrencilerimize ve kulübümüze destek olacağını belirtmiştir.

            Katılımcımıza teşekkür olarak, Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” başlıklı fidan sahiplendirilmesi kampanyası kapsamında, Sayın Deniz Sağdıç adına, Mersin – Erdemli, Antalya – Manavgat ve İstanbul – Sarıyer olmak üzere 3 ilimizde birer fidan ALKÜ Sanat ve Tasarım Kulübü tarafından sahiplendirilmiştir.