MİNİK AYŞE TUANA’NIN İLK İCRAATI SORUNLARI ÇÖZMEK OLDU

MİNİK AYŞE TUANA’NIN İLK İCRAATI SORUNLARI ÇÖZMEK OLDU
  • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • 22 Nisan, 2022
MİNİK AYŞE TUANA’NIN İLK İCRAATI SORUNLARI ÇÖZMEK OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yılda makam koltukları bir günlüğüne çocuklara devredildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan makam koltuğunu ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencisi Ayşe Tuana Arıkan’a devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Uygulama Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a ziyarette bulundu. Kırmızı-beyaz kıyafetleriyle günün anlam ve önemini perçinleyen minik öğrenciler ile tek tek sohbet eden Rektör Kalan’a öğrencilerin verdiği cevaplar ortamdakilere neşeli anlar yaşattı. Rektörlük makam koltuğuna oturan ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencisi Ayşe Tuana Arıkan,  “Rektör olsaydın ne yapmak isterdin?” sorusuna “Sorunları gidip çözerdim.” diye cevap verdi. Rektör Kalan’ın ‘Gelecekte hangi mesleği seçmek istiyorsun?’ sorusuna, ‘Pilot olmak istiyorum.’ şeklinde cevap veren Ayşe Tuana, dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

ALKÜ Uygulama Anaokulu öğrencileriyle sohbet eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında kısa bilgiler verdi. Rektör Kalan, “23 Nisan 1920’de, bundan tam 102 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik hayatının ilk ve en önemli adımı Büyük Millet Meclisi kuruldu. Ondan yaklaşık üç yıl sonra da Cumhuriyet ilan edildi. 29 Ekim’de de Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. 2023 yılında yani önümüzdeki yıl da Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı olacak. Peki, Meclis’in kurulmasından sonra bunun çocuklarla alakası nedir? Meclisimiz kurulduktan sonra Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü dünya çocuklarına armağan etmiştir. Yani Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak bizler 102 yıldır 23 Nisan’ı bayram olarak kutluyoruz. Yani bugün sizlerin bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.” dedi.

Sıcak ve samimi sohbetin ardından minik öğrencilere günün anlam ve önemine binaen verilen hediyeler ile ziyaret sona erdi.

KUTLAMALAR ANAOKULUNDA DA DEVAM ETTİ

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ALKÜ Çocuk Gelişimi kulübü tarafından organize edilen kutlama programı ALKÜ Uygulama Anaokulu bahçesinde gerçekleştir. Kutlamalara akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Çeşitli gösterilerin düzenlendiği kutlamalarda renkli anlar yaşandı.