"Kan Bağışı Kampanyası"

"Kan Bağışı Kampanyası"
  • 12 Mart, 2018
"Kan Bağışı Kampanyası"

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kızılay Kulübü ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde 07-08 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen "Kan Bağışı Kampanyası" yaklaşık 300 bağış ile ilk organizasyonunu tamamladı.

Gerçekleştirilen kampanyanın açılışına ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı ve ALKÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gülsün Yıldırım, Antalya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Erkan Kaya ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

ALKÜ Kızılay Kulübü kurucusu ve danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karademir Kızılay Kulübünün en önemli amacının Türk Kızılay’ına katkıda bulunmak olduğunu ve kan bağışının ilk organizasyonunda Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO, ALTSO Turizm MYO, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Tıp Fakültesinin değerli personel ve öğrencilerinin katkılarıyla yaklaşık 300 kan bağışına ulaşıldığını, sürecin Mart ayının son haftasında Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve ALTSO MYO önünde kurulacak Kızılay çadırlarında devam edeceğini belirtti.