İÇ MİMAR "NESLİŞAH SÖNMEZ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İÇ MİMAR "NESLİŞAH SÖNMEZ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 14 Şubat, 2022
İÇ MİMAR "NESLİŞAH SÖNMEZ" KONFERANS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İç Mimari ve Sürdürülebilirlik” başlıklı konferansımız, 11.02.2022 tarihinde, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans salonumuzda iç mimar Neslişah Sönmez’in katılımı ile 17:00-18:30 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir. ALKÜ Sanat ve Tasarım Kulübünün akademik danışmanı Öğr. Gör. Serdar ASLAN’ın koordinatörlüğünde düzenlenen konferansların 1. sine Tasarım Bölümü, Sanat ve Tasarım Kulübü, Mimarlık Bölümü ve üniversitemizin farklı bölüm öğrencileri ile hocalarımızdan oluşan yaklaşık 40 kişi katılmıştır.

            Alanya’da bulunan Neslişah Sönmez İç Mimarlık Ofisinin kurucusu Sönmez, Alanya da yürüttüğü ve yürütmekte olduğu projeler hakkında kapsamlı bilgiler vermiştir. Malzeme seçiminin öneminden, fizibilite çalışmalarına, müşteri ilişkilerinden çalışmış olduğu teknik personel ile iletişimine değin önemli deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşmıştır. Mesleki anlamda deneyim kazanmaları için öğrencilerimizi yürüttüğü projelere davet eden Sönmez, öğrencilerimize mesleki anlamda önerilerde bulunmuş, staj ve ileriye dönük çalışma planları hakkında destek vereceğini belirtmiştir.  

Katılımcımıza teşekkür olarak, Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” başlıklı fidan sahiplendirilmesi kampanyası kapsamında, Sayın Neslişah Sönmez adına, Antalya – Manavgat, Burdur – Merkez ve Isparta – Senirkent olmak üzere 3 ilimizde birer fidan ALKÜ Sanat ve Tasarım Kulübü tarafından sahiplendirilmiştir.