"EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"

 "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"
  • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • 06 Nisan, 2022
 "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı"

30-31 Mart'ta Ankara'da gerçekleşen, Ankara Ticaret Odası Congresium'da 10 bin metrekare alanda Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği fuarı/zirvesi  gerçekleştirildi. Zirveye Üniversitemiz adına iklim elçimiz "Görkem ÇINAR" katılım sağlamıştır.

Yaşamın her alanına vurgu yapan Eko İklim Zirvesi'ne katılanlar pek çok müzik dinletisi, konser ve deneyim paylaşımını izleme fırsatı buldu. Yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı ve oyuncu Erkan Petekkaya'nın da konuşma yaptığı zirvede, Selçuk Balcı & Bahadır Tatlıöz ve Ayna Grubu, Dolapdere Big Gang, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Suya Türküler Konserleri ve Antakya Medeniyetler Korosu da ziyaretçiler ile bir araya geldi.

10 ayrı alanda 321 konuşmacı

Eski devlet başkanlarından büyükelçilere, kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, üniversitelerden iş dünyasına, organize sanayi bölgelerinden KOBİ'lere, uluslararası kuruluşlardan bankalara, sivil toplum kuruluşlarından yazar ve sanatçılara kadar toplumun tüm kesimlerini bir araya getiren zirvede 10 farklı alanda 321 konuşmacı tecrübelerini paylaştı.

İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda kurum ve kuruluşların çalışma ve iyi örnek uygulamaları fuarda sergilendi. Çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımına ilişkin etkinliklerin yer aldığı fuarda, oluşturulan bir parkurda katılımcılara elektrikli bisiklet kullanımı imkanı verilerek, bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlandı.

TÜRKİYE'NİN GURURU TOGG DA EKO İKLİM'DE

Çok sayıda ilkin yaşandığı "EKO İKLİM Zirvesi/Fuarı'nda Türkiye'nin elektrikli ilk yerli otomobili ve çevre dostu TOGG da sahne aldı. Zirve'de TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş da bir konuşma gerçekleştirdi.