DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ "Aşıların Önemi ve Koronavirüs Aşısı"

DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ "Aşıların Önemi ve Koronavirüs Aşısı"
  • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • 11 Nisan, 2022
DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ "Aşıların Önemi ve Koronavirüs Aşısı"

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Programı ve ALKÜ Lösev Fayda Kulübü olarak 7 Nisan Dünya Sağlık günü vesilesi ile Aşıların Önemi ve Koronavirüs Aşıları konulu online konferans düzenlemiştir.

Her yıl Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ nün kuruluşu olan 07 Nisan ‘Dünya Sağlık Günü’ ve 07-13 Nisan haftası da "Dünya Sağlık Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ilk koronavirüs vakasından sonra dünya genelinde COVİD-19 enfeksiyonu hızla artmış ve pandemiye neden olmuştur.  Bu süreçte enfeksiyon hastalıklarından ve salgın hastalıklarda korunmamızda aşıların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık.

Bu konuya tekrar dikkat çekmek ve COVİD-19 aşılama süreçlerindeki son gelişmeleri aktarmak üzere Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’ndan Öğr. Gör. Hamiyet ECİROĞLU moderatörlüğünde düzenlenen online konferansta, Nevşehir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Pelin ÖZMEN Aşıların önemini ve koronavirüs aşılarını anlattı.

Programın sonunda Sağlık Hizmetleri MYO müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arife ALBAYRAK COŞAR, konuğumuz Dr. Öğretim Üyesi Pelin ÖZMEN’e, programı düzenleyen Öğr. Gör. Hamiyet ECİROĞLU’na ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz, 7 Nisan Dünya Sağlık gününüz kutlu olsun.

Programı online olarak dinlemek isteyenler, Üniversitemiz resmi youtube kanalında yer alan https://www.youtube.com/watch?v=eG8DiCYYBvo linkinden erişim sağlayabilirler.