ALKÜ ÖĞRENCİLERİ YOGAYLA STRES ATTI

ALKÜ ÖĞRENCİLERİ YOGAYLA STRES ATTI
  • 13 Nisan, 2017
ALKÜ ÖĞRENCİLERİ YOGAYLA STRES ATTI

ALKÜ ÖĞRENCİLERİ YOGAYLA STRES ATTI

ALKÜ Öğrencileri ve öğretim üyeleri, stres ve sınav kaygısını “Yoga” yaparak üzerlerinden attılar.

Dünya sağlık Örgütü’ne göre Yoga uyguladıkça olumsuzluklardan sakınma ve olumlu olanı yaşama geçirme becerisi artıyor, bireyler sağlıklı ilişkiler kuruyorlar ve sosyal ilişkilerde başarı gösteriyorlar, stresten uzaklaşıyorlar.  Durum böyle olunca; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrencileri ve öğretim üyeleri de aile boyu yapılabilen, her yaşın sporu Yoga ile stres ve sınav kaygısına son verdiler.  Kestel Yerleşkesi İşletme Fakültesi bahçesinde yapılan etkinlik, Lonicera Otel Misafir İlişkileri Müdürü ve Yoga Eğitmeni Yeşim Ozan tarafından gerçekleştirildi. ALKÜ’de ilk kez gerçekleştirilen “Yoga” etkinliğe öğrenciler ve öğretim üyeleri katılım gösterirken, bazı ders hocaları ise üniversite de ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe öğrencileriyle birlikte katıldı. Katılımın oldukça fazla olduğu etkinlik kapsamında bir de öğrenciler için kura çekildi. Kura çekimi sonunda ise 5 öğrenci Lonicera Otel’den 3 günlük tatil kazandı.

SAĞLIKLI ZAYIFLAMIN YOLU YOGA

Yoga etkinliğine katılan katılan öğrenci ve öğretim üyelerine faydalı bilgiler aktaran Yoga Eğitmeni Ozan, sağlıklı zayıflamak isteyenlerin yogaya başvurmaları gerektiğini söyledi. Sigara içen kişilerinde sigaradan kurtulmak için yoganın önemli bir yol olduğunu ifade eden Ozan, “Sigarayı bırakın. Yoga sigara bağımlılığından kurtulmak için de başvurulan bir yöntemdir” dedi.  Yoganın insan hayatına güzellik kattığını belirten Ozan, “yogaya başvurmaları gerektiğini söyledi. Sigara içen kişilerinde sigaradan kurtulmak için Yoganın önemli bir yol olduğunu ifade eden Ozan, “Sigarayı bırakın. Yoga sigara bağımlılığından kurtulmak için de başvurulan bir yöntemdir.”dedi.  Yoganın insan hayatına güzellik kattığını belirten Ozan, “Yoga, bedeni, zihni ve ruhu ele alıp güçlendiriyor. Stresle mücadelede en doğal, en büyük etkiyi yaratan yogadır. Doğru nefes almada yoga da önemlidir. Doğru ve sağlık nefes almayı yoga sayesinde kazanabiliyorsunuz. Bu da sizi zinde tutuyor” diye öğrencilere yoga hakkında bilgilendirdi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler yoga hareketleri yaparak devam etti. Etkinliğin sonunda üniversiteye devet edildiği için teşekkür etti ve tüm öğrencileri 14-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan I. Alanya Uluslararası Yoga ve Sağlık Festivaline davet etti.