15 TEMMUZ İHANETİ VE KÜRESEL GÜCÜN HEDEFİNDEKİ TÜRKİYE KONUŞULDU

15 TEMMUZ İHANETİ VE KÜRESEL GÜCÜN HEDEFİNDEKİ TÜRKİYE KONUŞULDU
  • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
  • 14 Temmuz, 2023
15 TEMMUZ İHANETİ VE KÜRESEL GÜCÜN HEDEFİNDEKİ TÜRKİYE KONUŞULDU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezinin Hedefindeki Türkiye" konferansında, hain terör örgütü FETÖ’nün ve emperyalist devletlerin Türkiye üzerindeki hedefleri anlatıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bilimsel ve akademik çalışmaların yanında yaptığı konferanslarla kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Üniversitesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Güç Merkezinin Hedefindeki Türkiye" konferansında Star Gazetesi Yazarları, Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, FETÖ gerçeklerini anlattı. Türkiye’yi yıkmak için yapılan planlar ve hain terör örgütü FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişiminin tüm detaylarıyla anlatıldığı konferansın moderatörlüğünü ise ALKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Bayramol yaptı. Alanya Kültür Merkezinde yapılan konferansa, ev sahibi ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu’nun yanı sıra Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Birol Saygı, ALTSO Başkanı Eray Erdem, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

REKTÖR V. PROF. DR. GÖKCEOĞLU: TEK YÜREK OLUP DESTAN YAZDIK

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör V. Prof. Dr. Gökceoğlu, 15 Temmuz’un, aziz Türk milletinin azim ve kararlılığıyla milli birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği ve ders verdiği bir destan olduğunu söyledi. Bu gururu millet olarak yaşamaktan onur duyduklarını söyleyen Rektör V. Gökceoğlu, “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, millî birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır. Milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Büyük Türk Milleti, nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kasteden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı günü en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

EMEKLİ İSTİHBARAT ALBAY BAŞBUĞ: TEHDİT HALEN DEVAM EDİYOR

Konferansın moderatörü ALKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Bayramol, konukları masaya davet ederek konferansı başlattı. Bayramol, bir tarihçi olarak Asya Hun’larından bu yana Türk tarihinde bu tip ihanet yapılanmalarının var olduğuna vurgu yaptı. Son olarak 1915 yılındaki Ermeni çetelerinin dışardan destek alarak Türk devletine büyük bir ihanet yaptığını ve FETÖ darbe girişiminin de aynı şekilde bir yapı olduğunu söyledi. Bayramol, konuşmasının ardından sözü konuklara bıraktı. 2012 yılında FETÖ’nün kumpas davaları sonucu 2,5 yıl tutuklu kalan ve düzmece davadan beraat eden Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, hain terör örgütü FETÖ’nün yapılanmasından 15 Temmuz’a kadar olan süreci detaylarıyla anlattı. Nişantaşı ve Yeni Yüzyıl Üniversitelerinde öğretim görevlisi olan aynı zamanda Star Gazetesinde yazarlık, çeşitli TV ve radyo kanallarında da yorumculuk yapan Başbuğ, gelinen süreçte FETÖ ile mücadelenin en kritik noktalarına değindi. FETÖ ile mücadelede asla taviz verilmemesinin altını çizen Başbuğ, “Meslek hayatımız sürecinde PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle hep savaştım. Ama FETÖ gibi bir terör örgütüyle Türkiye, tarihinde ilk kez karşılaştı. Bu yapının devletin tüm damarlarına kadar sızması sinsice oldu ve ülkeyi ele geçirmek için son hamlelerini yaptılar. Allah’a şükürler olsun ki aziz Milletimiz buna izin vermedi ve hainlere Türk tarihinde görülmemiş bir ders verdi. 15 Temmuz’daki Milletimizin başarısı bir yandan da dünyaya net bir mesaj oldu. 15 Temmuz’dan bu yana 7 yıl geçti. Bu yapıdan geri dönen, ‘pişmanım’ diyen çok az kişi var. O yüzden bu yapı halen aktif ve tehdit aynı şekilde devam ediyor. Bu örgüt ile mücadelede gevşek davranırsak 15 Temmuz’un benzerini yaşayabilme ihtimalimiz bile var.” dedi. Başbuğ, konuşmasının devamında FETÖ örgüt üyelerinin yurt dışında birçok ülkede çok aktif olduklarını da söyleyerek, yapının tamamen ortadan kaldırılmadan rahat bir nefes alınmayacağına da değindi. 15 Temmuz darbe girişimin başarılı olması durumunda ülkenin bölüneceğine değinen Başbuğ, “O gece tüm terör örgütleri ülkemize saldırmak için tetikte bekliyordu. Aldığımız bir itirafa göre PKK üyelerine o gece askere dokunulmaması lakin polis görüldüğü yerde vurulması talimatı verilmiş. 15 Temmuz darbe girişimine darbe denilmesi bana göre yanlış. Bu bir işgal girişimiydi ve ülkemiz kesin olarak bölünecekti.” dedi. Başbuğ, örgütün birçok mensubunun çocukken yapıya katıldığını da belirterek, bu örgütün çocuk terörist yetiştirmede diğer örgütlerden bir farkı bulunmadığına değinerek sözlerini bitirdi.

DOÇ.DR. MEHMET YALÇIN YILMAZ: MİLLETİMİZİN AZMİ BATI’YI ŞOK ETTİ

Star Gazetesi yazarı ve 15 Temmuz gecesi Batı medyasında yer alan haberleri analiz eden “Batı Medyasında 15 Temmuz” kitabı ile tanınan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, FETÖ’nün destekçilerini ve arkasındaki emperyalist güçleri tüm detaylarıyla anlattı. Müslüman-Türk milleti özelliklerinden birisinin güvenilir oluşumların içinde olmayı sevdiğini söyleyen Yılmaz, “FETÖ’nün ilk bakışta güvenilir göründüğü için insanların böyle bir ihanet yapacağı asla akıllarına gelmedi. Sonrasında yapının devlete sızmasıyla tehlike başladı. Milletin bu yapıya güven duyması küresel güçlerin dikkatini çekti ve örgüt tam olarak bu güçlere hizmete başladı. Türkiye’de darbelerden hiçbir zarar almayan FETÖ, 12 Eylül darbesinden sonra büyümesini çok hızlandırdı ve uluslararası zemine de yerleşti. Örgüte katılan çocuklarla birlikte aileler de bu örgüte katılmaya başladı. Bütün bu hikâye bize bu yapıların her yeri ele geçirmemesi gerektiğini öğretti. Sonrasında zaten ihanetle başlayan yapılaşma darbe girişiminde bulunmasıyla tamamen aşikâr oldu ve gerçekten bir terör örgütü olduğu da ortaya çıktı. 15 Temmuz’da biz ne yaşadık? Sorusunu her zaman kendimize sormamız ve buna göre yaşantımızı belirlememiz gerekiyor.” dedi. Yılmaz, 15 Temmuz gecesi yaşananların Batı dünyasında yakından takip edildiğini de anlatarak, “Küresel güçlerin desteğiyle güçlenen FETÖ aslında bir taşeron örgüttü. Sonuçta buna hep birlikte gördük ve böyle yapılara karşı nasıl davranılması gerektiğini en iyi şekilde anladık. 15 Temmuz gecesini Batı tüm dikkatiyle takip etti. Başarılı olması durumunda Batı, Türkiye’ye yaptırmak istediği her şeyi artık bu örgüt sayesinde yaptıracaktı. Hamdolsun Milletimiz buna izin vermedi. Zaten 15 Temmuz gecesi milletimizin azmi ve kararlığı Batı’yı şok etti. Yurt dışındaki arkadaşlarımız milletimizin gösterdiği bu azmi yürekten kutluyorlar. Birçok arkadaşım, “Bu insanlar nasıl tankın önüne yattı, nasıl namluların ucuna göğüs gerdiler, inanılacak gibi değil’ diye soruyorlar. O arkadaşlarıma bunun asla anlatılamayacağını, ülkemize gelip Milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin nasıl olduğunu yaşayarak öğrenmeleri gerektiğini söylüyorum.” dedi. Konferansın ardından Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Star Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz ve Konferansın Moderatörü ALKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eray Bayramol’a plaket takdim edildi.